Recepten

  

We hebben de recepten pagina een verandering laten ondergaan.

Voor elk recept is nu een apart document gemaakt en is ook apart te openen door op de optie "hier" te klikken.

Nieuw is onze recepten verzamel actie.

Wij moedigen mensen aan hun eigen recepten met ons te delen. Stuur je recepten per email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor elk door ons uitgeprobeerd en gekozen recept dat geplaatst wordt ontvangt u een waardebon van € 10,00 te besteden bij www.speltmeelkopen.nl

Daarmee draagt u de "rechten" over aan www.speltmeelkopen.nl

**********************************************************************************************************************

In veel recepten komen we andere aanduidingen tegen dan de ons bekende grammen en centiliters.

Voor uw (bak- en kookgemak) treft u hier een omreken tabel aan. klik hier

Voorbereiding van verse gist, klik hier

Volkoren speltbrood zonder gist, klik hier

Een gewoon Spelt broodje, klik hier

Luxe witte puntjes. klik hier

Recept Pannenkoeken beslag, klik hier

Recept Appeltaart, klik hier

Recept Griesmeelpudding, klik hier

Recept voor Fresh Strawberry Muffins, klik hier

Recept voor Spaghetti met kip en salami, klik hier

Habermus, klik hier

Recept voor een Karnemelk Chocolade cake, klik hier

Recept voor Amerikaanse vederlicht nootmuskaat cake, klik hier

Alles over de verschillende rijsmiddelen leest u hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rijsmiddelen/

Alles over gist leest u hier: http://www.abmauri.nl/faqanswer10.aspx 

 

BROODDEEG KNEDEN

Bij het bakken van Speltbrood is het van belang niet te lang te kneden. Ook het gebruik van een broodbakmachine is niet aan te raden. De machine is ingesteld op het bakken met tarwemeel. Het deeg voor uw Speltbrood kan het best met de hand gekneed worden of met een (zware) handmixer met deeghaken. Gebruikt u de handmixer, meng dan maximaal 5 minuten.