Pasta soorten

Van speltpasta word je gelukkig

Speltpasta is gemaakt van speltbloem of speltmeel. Het is veel voedzamer dan witte pasta van tarwe,
dus ook van de duro- (harde) tarwe. Je eet er automatisch minder van, waardoor deze pasta geen
dikmaker is. Alleen dat al maakt je gelukkig maar bovendien zorgen de aminozuren die in de spelt
zitten dat de gelukkig makende hormonen worden aangemaakt.
    •   Ook in speltpasta vindt je  een ideale mix van vitaminen, mineralen, koolhydraten, vetten,
          eiwitten en ballaststoffen.
    •   Speltpasta bevat de oorspronkelijke voedingsstoffen van spelt
    •   De gluten in spelt hebben een andere samenstelling dan die in tarwe. Speltpasta is
          daardoor makkelijker te verteren.
    •   Spelt zorgt voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel. Je bloedsuikerspiegel blijft daardoor
          stabieler.

De speltpasta die speltmeelkopen.nl aanbiedt is gemakkelijk in het gebruik. Water koken met een
beetje zout, daarna de pasta erin en 10 tot 12 minuten koken. Van het vuur halen, even wat koud
water in de pan laten lopen om het kookproces tegen te beëindigen en uit laten lekken in het vergiet.
De pasta verder op de normale manier verwerken, met een tomatensaus, of met kaas en ham. De
pasta is zo smaakvol dat die ook gemakkelijk te eten is als aardappelvervanger en rustig bij de
Nederlandse groente gepresenteerd kan worden. Eet smakelijk.

We krijgen vaak de vraag, hoeveel paste heb ik nodig?

Reken ca. 60 gram "droge" pasta per persoon. Dat geeft ca. 125 gram gekookte pasta per persoon en dat is doorgaans meer dan voldoende, omdat Speltpaste veel rijker aan voedingsstoffen is.

De pasta is er in diverse vormen en maten:

 

                

                  Penne                                                                                              Spaghetti

 

              

               Elleboogjes                                                                                        Lasagne bladen

            

                 Spirelli                                                                                        Kruiden spirelli